Regional medical center in Vanadzor city - Евразийская Премия
logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Regional medical center in Vanadzor city

 

The Main building of the Medical Center has a three-storey with a basement floor. Hospital main entrance is intended for patients, visitors and medical personnel and designed from the top platform of the courtyard. Reception is located at the Main Entrance where also are the Information desk, Waiting room, Cafe, Commercial Pharmacy and Hospital Chapel. The Administration, Diagnostic Department, Hemodialysis Department are also connected to the Main Entrance, thus providing accessible entrance. For hospital patients (who are being brought by ambulance) a special driveway to the reception of the department is designed, which is adjacent to the Diagnostic Department and is connected by elevators with  Intensive Care Department and the General Surgical Department.  Planning concepts of the medical center provide convenient connection of the medical part with all supporting departments and buildings. Patient rooms (on the second and third floors) are connected by elevators with diagnostic and other departments. The main and service stairs are intended for the vertical connections, which also are provided the fire escape. The central staircase with an elevator is intended for visitors and medical staff in the central part of the Main Building.  On the second floor there are Pediatric Department and General Internal Medicine Department. On the third floor – Surgical and Oncology Departments. On the basement floor the Central Diagnostic Department, Laundry, Pharmacy, and other Technical, Household, Utility Stores are designed.  On the level of the upper third floor the Operation block is located, that also connects to the Intensive Care Department.  Out of hospital Counselling Centre is located on the level – 3.600 and has an easy entrance for vehicles approaching. The structure of service involves 6 Meeting rooms, Examination room and Intervention room. Ramps provide ambulances’ approaching to the entrance.  For internal finishing works the modern materials are used. Exterior walls are faced with basalt and travertine slabs, ALUBOND used for facing of facade’s elements. External stained glass is used for the facade profiles. All necessary engineering and technical equipments are designed.

AWARDEE

AUTHORS

Architects SARGIS SARDARYAN, RUZANNA MAMYAN, designers GRIGOR AZIZYAN, LEVON AZNAURYAN, MIKAEL MELKUMYAN

BURO / STUDIO

Armproject OJSC

OBJECT LOCATION

Vanadzor city, Armania

Категория:

PROFESSIONAL COMPETITION, PUBLIC BUILDINGS, Season 2019/20, Победители