Fusion of Kalamaja - Евразийская Премия
logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Fusion of Kalamaja

Type of entry: Concept

 

International competition for the creation of a concept for the development of a public area in the Kalamaj district, Tallinn, Estonia. As part of Tallinn Architecture Biennale 2019. The project offers a new space created at the intersection of the Kalamaja residential area with an industrial railway line. The main dominant of the project is the glass shell, designed to protect visitors to the central square from the Baltic weather and create a visual effect of the integrity of the space. At the same time, this is not a closed room, which opens up many points of spatial perception for visitors. An important part of the project is a bridge connected to the shell, designed to connect two residential areas, currently cut off from each other by railways. The northern part of the territory contains paths that smoothly descend into areas with dense vegetation, where visitors can relax. One of the main points of attraction is the amphitheater for theatrical and musical events in the open. The amphitheater was created on the site of a former railway turning circle, which pays tribute to the historical memory of this place. The social space on the other side of the central square is a temporary exhibition area where landscaping unites the diverse paths of visitors. A universal sports ground and a skatepark in relief form an area for outdoor activities with friends. The new space is an attentive response to the needs of the district, taking into account the balance of nature and urbanization.

AWARD

1-ST PLACE

BURO

GBU GlavAPU

OBJECT LOCATION

Tallinn, Kalamaja district, Estonia

Категория:

PROFESSIONAL COMPETITION, Season 2019/20, STREET INFRASTRUCTURE